VATRENO SRCE

VELIKA AKCIJA: Vatreni i najveće zvijezde hrvatske glazbene scene za pomoć djeci, mladima i bolnici u kojoj se često liječe mališani iz Istre

| Autor: Glas Istre

Donatorska akcija Zaklade Vatreno srce drugu godinu za redom okupit će hrvatske reprezentativce i njihove prijatelje, brojne glazbenike i osobe iz javnog života kako bi zajedno sudjelovali u prikupljanju sredstava za liječenje i školovanje djece.

Akcija će se održati u ponedjeljak 11. studenog 2019. uz prijenos uživo na Drugom programu HRT-a s početkom u 20 sati, a za bogat zabavno glazbeni program pobrinut će se najveća imena hrvatske glazbene scene i mladi glazbenici iz popularne emisije A strana.

Nina Badrić, Petar Grašo, Giulliano, Jelena Rozga, Matija Cvek, Antonela Đinđić, Vjekoslav Ključarić i Eni Jurišić uz svoje najpopularnije hitove izvodit će i najdraže pjesme Vatrenih te osigurati pravi glazbeno scenski spektakl.

Sredstva će se prikupljati donacijama i putem call centra, a cjelokupan iznos ovogodišnje akcije bit će doniran Klinici za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida koja godišnje primi gotovo 13 tisuća malih pacijenata te za akciju "Korak u život" koja mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi osigurava stipendije za fakultetsko obrazovanje.

"Klinika za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka pruža visoku razinu zdravstvene skrbi za oko 100.000 djece i adolescenata iz triju županija - Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske. Sretni smo što je za ovogodišnju humanitarnu akciju Zaklada odabrala upravo nas. Donacijom planiramo preurediti hitnu ambulantu kao centralno mjesto naše bolnice za prijem, obradu i definitivno zbrinjavanje hitnih stanja u najranjivije populacije te osuvremeniti medicinsku opremu kako bi našim malim pacijentima mogli pružiti što kvalitetniju skrb", istaknula je Jelena Roganović, predstojnica Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

Prošlogodišnjom je akcijom osigurano pet petogodišnjih stipendija koje mladima i djeci slabijeg imovinskog stanja i bez odgovarajuće skrbi omogućavaju nastavak akademskog obrazovanja nakon završetka srednje škole. Jedna od njih je i Valentina Malić, studentica 4. godine Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

"Stipendija "Korak u život" značajno doprinosi kvaliteti mog studentskog života. Njome plaćam račun za studenski dom, pokrivam tekuće troškove života, a dio koji uštedim koristim za kraća putovanja i izlaske. Sretna sam što uz fakultet ne moram raditi te se mogu više posvetiti fakultetskim obavezama. Ukratko, daje mi sigurnost i priliku za običan studentski život", istaknula je Valentina.

Hrvatski reprezentativci pozivaju sve građane da podrže akciju pozivom na poseban broj telefona 060 9002 koji će biti aktivan od 1. studenog do 1. prosinca. Cijena poziva je 6,25 kuna. Svoje donacije građani mogu uplatiti i na žiro račun Zaklade "Vatreno srce" - HR6323600001102058431.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater