ZAGREB

Vatrogasci saniraju posljedice potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon jakog potresa koji je jutros pogodio okolicu Petrinje, zabilježene su brojne štete na objektima te su odmah na teren upućeni vatrogasci koji rade na uklanjanju dimnjaka i sanaciji oštećenih krovova i zidova, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Vatrogasni zapovjednik Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić rekao je da su na terenu lokalne vatrogasne snage i ispomoć iz drugih vatrogasnih postrojbi s područja Sisačko-moslavačke županije.

"Na području Petrinje djeluju vatrogasci s četiri autoljestve iz Petrinje, Novske, Kutine i Topuskog. U Sisku su angažirani vatrogasci s područja grada Siska", istaknuo je Brlečić.

Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković izdao je zapovijed da se u pripravnost stave pripadnici splitskog JVP-a te tri državne vatrogasne intervencijske postrojbe iz Splita, Zadra i Šibenika kako bi u slučaju potrebe mogli djelovati na području Siska i Petrinje. Također je u pripravnost stavljena vatrogasna zajednica Grada Zagreba.

"Ukoliko bude potrebe, u ispomoć će biti upućene i snage iz drugih županija. Za sada prema informacijama s terena, nema potrebe za slanjem dodatnih snaga. Vatrogasci na terenu saniraju oštećenja prema prioritetima", istaknuo je Tucaković.

Naglasio je da će u ovoj situaciji biti primjenjena sva znanja i iskustva stečena za vrijeme sanacije zagrebačkog potresa.

Dodao je i kako su vatrogasci Siska i Petrinje od jutros zaprimili stotine poziva građana nakon potresa.

Hrvatska vatrogasna zajednica stoga moli građane na području pogođenim potresom da zovu vatrogasce isključivo u slučaju neposredne opasnosti za život i imovinu te da ne opterećuju liniju 193 pozivima za manje hitne intervencije.

Napominju i da se intervencije odrađuju prema prioritetima, te stoga mole građane za strpljenje. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini