VARAŽDIN

Varaždinska županija sa manje od sto hospitaliziranih

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon više od dva i pol mjeseca u Varaždinskoj županiji broj hospitaliziranih zbog covida-19 bolesti pao je ispod stotinu, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite u subotnjem priopćenju.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, a u posljednjih tjedan dana ukupno 211 novih slučajeva. Broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika je 127, a broj novozaraženih na 100.000 stanovnika zadnjih 14 dana je 299.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 198 uzoraka, od kojih je 79 zaprimljeno preko covid-ambulante od simptomatskih pacijenata. Udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima je 23 posto, a u svim testiranim uzorcima je 11 posto.

Na liječenju u varaždinskoj Općoj bolnici je 95 osoba s težom kliničkom slikom.

Od toga je 27 osoba na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, sedam u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 40 je u Klenovniku od kojih dva na respiratoru i 21 u Novom Marofu. Broj hospitaliziranih posljednji je put ispod stotinu bio početkom studenog.

Na liječenju kod kuće je 78 osoba, a aktivnih slučajeva je 173.

Tijekom 24 sata umrle su dvije osobe pozitivne na covid-19. Ukupno je dosad u Varaždinskoj županiji umrla 341 pozitivna osoba.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije zabilježeno je 14.569 osoba pozitivnih na koroanvirus, navodi se u priopćenju Županijskog stožera Civilne zaštite.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom