VARAŽDIN

Varaždin: Učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole na nastavi bez maske

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zbog zadovoljavajuće epidemiološke situacije na području Varaždina i Varaždinske županije, od sutra na području toga grada učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole i njihovi nastavnici tijekom nastave u učionicama ne moraju nositi zaštitne maske.

Odluku je u ponedjeljak donio Stožer civilne zaštite Grada Varaždina. Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok i njegov zamjenik i načelnik tog stožera Zlatan Avar u ponedjeljak su održali sastanak s ravnateljima osnovnih škola na kojem su im prenijeli informacije i upute vezane uz tu odluku, priopćili su iz varaždinske gradske uprave.

Posebno je upozoreno da je i dalje, kako bi se spriječilo širenje covida-19, obveza poštovati i provoditi sve ostale mjere, upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja, poput fizičkog razmaka, dezinfekcije i održavanja higijene.

Iz Grada Varaždina ističu da se odlukom „ne narušava pravo svakog pojedinca da, s obzirom na svoje zdravstveno stanje i osobno uvjerenje, odluči i dalje nositi masku unatoč odluci Stožera“.

Ako se epidemiološka situacija pogorša, odluka će se odmah revidirati, dodaju iz gradske uprave i ponovno pozivaju građane da poštuju mjere radi sprječavanja širenja covida-19 te da svoju djecu ne vode na veće skupove, ponajprije one koji su utvrđeni kao najveća žarišta zaraze – svatove.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini