STIŽE NAM ZIMA

Prognoza Zorana Vakule: "Olujna bura, minusi i padaline. Vjetar bi mogao pahulje nositi sve do mora"

| Autor: Glas Istre
Arhiva (Snimio Neven Lazarević)

Arhiva (Snimio Neven Lazarević)


Prognoze su i dalje postojane, barem za novo kišovito razdoblje na većem dijelu Jadrana, koje će trajati barem do početka novoga tjedna, a i za ponovno čestu buru, gdjegod i jaku, s olujnim udarima osobito na sjevernom Jadranu, gdje upozorenja u nedjelju i ponedjeljak možda postanu i narančasta - drugog od 3 moguća stupnja, a ponegdje može biti i pahulja, piše HRT. 

Pad temperature je siguran, ali na Jadranu uglavnom neznatan. Zamjetniji na kopnu, gdje ćemo nakon tjedna iznadprosječne topline imati za siječanj primjereniju temperaturu, pa čak i nižu - ostvari li se prognoza vedrijih noći početkom tjedna. No, one nisu sigurne, kao ni koliko će gdje pasti snijega po nizinama sjeverne Hrvatske. Moguć je posvuda, pa i uz stvaranje snježnog pokrivača, koji će u gorju biti i podeblji. Mjestimice već u petak.

U petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti oblačno, uz povremenu susnježicu, u gorju i snijeg. Uz oblačno vrijeme i uglavnom slab sjeveroistočnjak temperatura će biti od -2 do 3 °C.

Otežano će se zbog snijega prometovati i kroz gorje, a mjestimice i na sjevernom Jadranu zbog jake bure s olujnim udarima, uglavnom podno Velebita. Ponegdje će biti i sjevernog i sjeverozapadnog vjetra. Temperatura u gorju od -2 do 1 °C, a jutarnjih će "minusa" biti i u danju toplijoj unutrašnjosti Istre. Uz more od 3 do 9 °C. 

U Dalmaciji ujutro od 4 do 8 °C, u unutrašnjosti oko -1 °C, a danju od 6 do 11 °C - uz promjenjivo vrijeme, ponegdje i malo kiše, u unutrašnjosti i snijega, uglavnom u višim dijelovima. Uz prevladavajuću slabu i umjerenu buru i sjeverni vjetar more će biti malo do umjereno valovito. 

Samo malo valovitije na jugu Hrvatske, uz pretežno oblačno vrijeme i povremeno malo kiše češće u noći i prijepodne. Temperatura ujutro 5 do 8 °C, poslijepodne 9 do 12 °C. 

I dalje promjenjivo, uz povremene oborine i buru, te većinom još hladnije 

Sljedećih dana većinom još hladnije, osobito u gorju i uz cjelodnevne "minuse". Pritom će u djelomice sunčanu i ujutro ponegdje maglovitu subotu oborine uglavnom izostati, a snijega će, većinom i novog snježnog pokrivača, u većini kopnenih krajeva biti 

Na Jadranu također uglavnom hladnije, uz kišu češću u većinom oblačniju nedjelju i ponedjeljak. Prevladavat će bura, često umjerena, osobito na sjevernom dijelu i jaka, s olujnim udarima, koji pahulje mogu donositi i do mora, pa i nekih otoka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini