POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

Uz dirljiv govor Borisa Dežulovića i pjesmu "Always Look on the Bright Side of Life", u Splitu pokopan Predrag Lucić


Stotine prijatelja i poštovatelja iz cijele bivše Jugoslavije, te zvuci melankoličnih rock balada ispratili su danas oko podne preminulog novinara i umjetnika Predraga Lucića, koji je danas pokopan na splitskom groblju Lovrinac.

Na dojmljivom oproštaju govorio je Lucićev prijatelj i najbliži suradnik Boris Dežulović, koji je u intimnom govoru kazao kako bi Lucić "prerano i premlad otišao, kad god da je otišao".

"Nemaj ovaj jezik riječi da opiše tvoju veličinu, jer ti si uvijek bio pre-velik i Pre-drag", rekao je Dežulović.

Po Lucićevoj osobnoj želji od njega se oprostio i umirovljeni splitski svećenik Josip Lucić, njegov stric. Lucić je rekao kako je njegov nećak sve ideologije demontirao humorom, te da je baš kao i Isus Krist volio i ujedinjavao sve ljude, kulture i civilizacije.

Glumac Rade Šerbedžija je pročitao dvije Lucićeve pjesme iz njegove zbirke "Mjesec iznad Splita".

Među mnogim prijateljima i poštovateljima na pogrebu su bili njemački novinar Erich Rathfelder, gvardijan Franjevačkog samostana u Sarajevu fra Ivan Šarčević, odvjetnica Vesna Alaburić, predsjednik SNV-a Milorad Pupovac, predsjednik HND-a Saša Leković, novosadski pisac Teofil Pančić, sarajevski književnik Nenad Veličković, koparski roker Marko Brecelj i mnogi drugi.

Veliki je pjesnik na posljedne počivalište ispraćen uz glazbu The Doorsa, Arsena Dedića, Jacquesa Brela, temom iz Montya Pythona (Always Look On The Bright Side...), a kovčeg s njegovim tijelom u grob je položen uz intonaciju "Dance Me To The End Of Love" Leonarda Cohena. (Boris Pavelić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum