ZAGREB

U Zagrebu 38 novooboljelih od covida-19

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 38 novooboljelih osoba od covida-19, priopćio je u utorak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

Broj potencijalno ozdravljenih odnosno oporavljenih je 68.972, što je 20 osoba više nego jučer. Trenutno je u gradu Zagrebu 161 aktivan slučaj.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 250 uzoraka, od kojih je 10 bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 17 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za dvije osobe.

 Od 17 covid pozitivnih osoba, šest su kontakti covid pozitivnih osoba, šest je za sada negativne epidemiološke anamneze, a kod dvije novooboljele osobe moguća je izloženost u drugim županijama tijekom korištenja godišnjeg odmora u Splitu i u Istri. Obrada za jednu osobu je u tijeku a dvije su osobe doputovale iz Austrije i Njemačke. Ukupno sedam covid pozitivnih osoba su strani državljani.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktu Zagrebačkog velesajma cijepljeno je 2575, a na lokalnim punktovima 600 osoba, što je ukupno 3175 osoba. Aplicirane su 462 prve doze.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater