KRAPINA 3. prosinca 2021. (Hina) - Pet je osoba umrlo u Krapinsko-zagorskoj županiji u protekla 24 sata

U Zagorju petero umrlih i 115 novih slučajeva zaraze koronavirusom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Pet je osoba umrlo u Krapinsko-zagorskoj županiji u protekla 24 sata, a potvrđeno je 115 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Od jučer su se oporavile 43 osobe te su trenutačno aktivna 1772 slučaja zaraze, a u samoizolaciji je 1381 osoba.

Na covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice je 28 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana je 77 osoba pozitivnih na SARS CoV-2, među kojima je 20 na respiratoru.

Načelnik Stožera Stjepan Skuliber istaknuo je u Zaboku da broj novooboljelih u proteklih sedam dana na 100.000 stanovnika snažno pada.

„Prosjek u proteklih sedam dana iznosi 699, a prošli petak je bio 1018. U apsolutnim brojkama, u sedam dana smo imali 871 novooboljelog, a tjedan dana prije 1267, što je veliki pad od 31 posto”, rekao je Skuliber, dodajući da je broj hospitaliziranih prestao rasti.

Župan Željko Kolar izrazio je nadu da će se pad broja novozaraženih uskoro odraziti na pad broja hospitaliziranih, pri čemu je istaknuo da je bolnički sustav u Zagorju još pod golemim opterećenjem.

„Posebno me žalosti broj preminulih, koji je enormno visok, a ono što je za primijetiti je da onoga dana kad smo imali najviše preminulih - osam, nijedan od njih nije bio cijepljen”, rekao je Kolar. 

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Tomislav Jadan izvijestio je da je u Zagorju prvom dozom cijepljeno 52,4 posto stanovništva, a drugom dozom 41,9 posto.

„Postotak završenog cijepljena u odnosu na ukupan broj stanovnika je 44,7 posto, a u odnosu na odraslo stanovništvo 53,1 posto”, rekao je Jadan, dodajući da je u posljednjih tjedan dana primjetan pad interesa za cijepljenje.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini