VUKOVAR

U Vukovaru 10. susret ratnih izvjestitelja HRT-a

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu ratni izvjestitelji Hrvatske radio televizije odlučili su dati zahvalnicu, objavljeno je u subotu na 10. susretu ratnih izvjestitelja HRT-a u Vukovaru, a zahvalnica će ministru biti uručena naknadno.

Predsjednik Zbora ratnih izvjestitelja Marinko Čavar obrazložio je odluku o dodjeli zahvalnice činjenicom da je ministar Medved izmjenama zakona o hrvatskim braniteljima uveo kategoriju sudionika Domovinskog rata kojom se, bez materijalnih prava, reporterima ali i liječnicima, medicinskom osoblju i pripadnicima drugih zanimanja, priznaje njihov doprinos  borbi za stvaranje neovisne Hrvatske.

Skup ratnih izvjestitelja HRT-a pozdravili su i izaslanici predsjednice Republike i ministra branitelja te vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Zbor ratnih izvjestitelja HRT-a održao je u Vukovaru svoju redovnu skupštinu, a ratni reporteri odali su počast poginulima u obrani Vukovara kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, na Ovčari kao i u vukovarskoj bolnici.

Zbor ratnih izvjestitelja HRT-a broj 163 člana, a u hotelu Lav na njihovu desetom vukovarskom susretu okupilo se njih 50-tak iz svih krajeva Hrvatske.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini