TROGIR

U Trogiru otvoreno reciklažno dvorište, besplatna dostava otpada

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Trogiru je u ponedjeljak otvoreno reciklažno dvorište u čiju je izgradnju investirano 5,8 milijuna kuna, a u koje građani mogu besplatno donijeti otpad, priopćila je trogirska Gradska uprava.  

Osnovna svrha izgradnje reciklažnog dvorišta u trogirskom naselju Plano je povećanje stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenje količine otpada koji se odlaže na deponij.

Cilj je da se u godinu dana prikupi 800 tona odvojenog otpada, a u tu svrhu prvi je otpad donio gradonačelnik Ante Bilić te odložio jedan stari bojler i boju.

Bilić je pozvao građane da što više koriste ovo reciklažno dvorište zbog "prirode, našeg zdravlja, manjih troškova za odvoz smeća te zbog turističke ponude".

"Dobar je osjećaj odvojeno odložiti otpad i znati da će biti obrađen, recikliran i da će dobiti novi život u vidu nekog drugog proizvoda", rekao je.

Istaknuo je da je Trogir u zadnje tri godine snažno promijenio smjer kako se odnosi prema okolišu i otpadu.

"Prvo smo sanirali deponij prema najvišim svjetskim standardima i osigurali mjesta za još četiri godine, postavili smo tzv. 'zelene otoke' po gradu koji su jako dobro prihvaćeni, danas otvaramo reciklažno dvorište, uskoro stižu i spremnici i kontejneri za odvajanje otpada", istaknuo je Bilić.

U reciklažnom dvorištu otpad se zbrinjava na ekološki prihvatljiv način te se nakon ispravnog stavljanja u spremnike predaje ovlaštenim obrađivačima na daljnju obradu, izvijestili su iz Gradske uprave.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater