BIO JE U IZOLACIJI

U SUSJEDNOJ ŽUPANIJI PRVI NOVOOBOLJELI NAKON 18 DANA Zaražen pomorac koji se prije nekoliko dana vratio s broda

| Autor: Glas Istre

Prvi novooboljeli nakon 18 dana bez novih zaraza u županiji je naš državljanin koji se prije nekoliko dana vratio s broda i otišao u samoizolaciju, pa nije imao kontakata po dolasku u Hrvatsku, rekao je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Marko Boras Mandić u programu Radio Rijeke. Taj slučaj naglašava važnost nadzora nakon povratka iz inozemstva, naglasio je Boras Mandić, pogotovo nakon otvaranja granica, javlja Novi list

Sutra se u Hrvatskoj otvaraju ugostiteljski objekti, trgovački centri, kao i vrtići te djelomice škole. "Među prvima u Europi liberaliziramo mnoge mjere, ali se pridržavamo onih najdjelotvornijih – socijalne distance i higijene", naglasio je i dodao kako je sada na nama da poštujemo propisane epidemiološke upute kako ne bismo ugrozili povoljnu zdravstvenu situaciju i doveli još jednom u neugodnu situaciju one koji, poput ugostitelja, od takvog posla žive.

"Kad nema novih slučajeva, ljudi se opuste, što je razumljivo, ali dokle god pandemija bude prisutna, moramo mijenjati navike kako bismo mogli koristiti blagodati uobičajenog života", istaknuo je načelnik stožera u razgovoru za Radio Rijeku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom