SPLIT

U splitskoj bolnici i Domu zdravlja nema zaraženih liječnika

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

U splitskome KBC-u i županijskome Domu zdravlja nema liječnika zaraženih koronavirusom, samo je jedna djelatnica Nuklearne medicine u bolnici u samoizolaciji jer je pozitivna, no nije riječ o liječnici.

Kad je riječ o bolnici, zabilježen je i slučaj zaraženog pacijenta na odjelu hemodijalize koji je još na lokalitetu Križinama. Osoblje  je stavljeno u samoizolaciju.

Ravnatelj bolnice Julije Meštrović je potvrdio da je 25.ožujka utvrđen pozitivan nalaz testa na COVID-19 u pacijentice koja je dan prije bila na dijalizi. Kako je rekao, odmah nakon spoznaje o nalazu, obaviještena je epidemiološka služba koja je napravila izvid i izdvojila osoblje koje je s njom bilo u kontaktu. 

"Svi djelatnici, kao i sama bolesnica, nosili su propisanu osobnu zaštitnu opremu. Djelatnici koji su bili u neposrednom kontaktu upućeni su u samoizolaciju. Proveden je odmah postupak dezinfekcije cijelog prostora dijalize. Večernja smjena dijalize odgođena je dva sata i od danas rad u dijalizi je potpuno normaliziran s redovitim brojem djelatnika i zamjenskim timom liječnika", rekao je Meštrović. 

Na Zavodu za hitnu medicinu je zaražena liječnica i medicinski tehničar, oboje su radili u Dojavnom centru kao dispečeri i nisu bili u kontaktu s pacijentima. Na području grada zabilježen je pozitivan nalaz i za dva stomatologa.

Danas je počelo redovito testiranje u splitskoj bolnici - u početku će testirati nekoliko desetaka pacijenata koji dođu na Kliniku za infektologiju sa simptomima u gornjim dišnim putevima i temperaturom, potvrdio je to ravnatelj splitskoga KBC-a Julije Meštrović.

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater