OSIJEK

U projektu „Aktivna mirovina“ sudjelovalo preko 500 osječkih umirovljenika

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U projektu „Aktivna mirovina“ vrijednom 1,9 milijuna kuna i financiranom iz Europskog socijalnog fonda i proračuna RH sudjelovalo je u protekle dvije godine preko 500 osječkih umirovljenika, kazala je u srijedu predsjednica osječke Matice umirovljenika Marija Sužnjević.

Ističe kako su u vrijeme trajanja projekta odradili više od 650 raznih aktivnosti s ciljem poboljšanja kvalitete života umirovljenika.

Malo smo im ublažili svakodnevicu kroz sportske aktivnosti, učenje, zabavu, socijalizaciju i međugeneracijsku povezanosti, tvrdi Sužnjević napominjući kako je ponekad bilo teško jer je to veliki i odgovoran posao, ali da su članovi jako zadovoljni i sretni.

Grad Osijek ima 30-tak tisuća umirovljenika za čija je druženja i aktivnosti gradska Uprava organizirala dnevne boravke na nekoliko lokacija u gradu.

Od kada obnašamo vlast u gradu povećali smo broj umirovljenika koji primaju božićnice i uskrsnice i sada ih tu vrstu pomoći prima oko 10 tisuća, rekao je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.

Dodao jei da je za tu namjenu osigurano tri milijuna kuna.

Također naglašava da je umirovljenicima s najmanjim mirovinama osiguran stalni mjesečni dodatak kako bi im olakšali život i kako bi mogli osigurati najosnovnije stvari i potrepštine.

Vulin napominje da kroz stalnu komunikaciju i dijalog s umirovljenicima razmatraju i druge načine i mogućnosti kako bi im pomogli prilagođavajući se njihovim potrebama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini