NACIONALNE BROJKE

KORONAVIRUS: U Hrvatskoj opet "nula". Svi kontakti zaraženog Rabljanina su negativni

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Hrvatskoj u posljednja 24 sata nema novozaraženih osoba koronavirusom. Nakon jučerašnja 2 slučaja, to je povratak na "nule".

Svih 17 kontakata Rabljanina zaraženog koronavirusom, koji je utvrđen jučer, je negativno, a serološko ispitivanje je pokazalo da je kod njega riječ o zarazi starijeg datuma, informacija je epidemiologa Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Testirani su njegovi kontakti  i to roditelji i rodbina na Rabu, a epidemiolozi ocjenuju da je to izvrsna, ali očekivana vijest. Serološko testiranje potvrdilo je da je IgG pozitvan, što znači da se radi o stečenom imunitetu starijeg datuma, doznaje se iz Primorsko-goranske županije.

Kod Rabljanina, koji je iz Austrije stigao na Rab još 17. ožujka, i bio je u samoizolaciji, testiranjem je u utorak utvrđeno da je pozitivan na koronavirus. Rabljanin je bio u samoizolaciji preventivno, nakon dolaska iz Austrije gdje radi. Testiran je sad prije povratka u Austriju.  Muškarac je cijelo vrijeme bio bez simptoma i najvjerojatnije nije mogao biti zarazan za okolinu, a sumnja se da se zarazio još u Austriji, naveo je županijski Nastavni zavod. 

Posljednji slučaj novooboljele osobe od koronavirusa u Primorsko-goranskoj županiji zabilježen je 49 dana prije ovoga. 

Na području Primorsko-goranske županije sad su četiri oboljele osobe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater