ILOK

Svečanom sjednicom iločkoga Gradskog vijeća proslavljen Dan grada

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Iloku je u petak proslavljen Dan grada i blagdan zaštitnika Sv. Ivana Kapistrana, koji Iločani slave 23. listopada, na blagdan svojega nebeskog zaštitnika.

U ime gradskih vlasti nazočne je pozdravila predsjednica iločkoga Gradskog vijeća Renata Banožić, koja se ispričala u ime gradonačelnice Marine Budimir, koja nije mogla doći na svečanost jer je u samoizolaciji.

Grad Ilok s pripadajućim naseljima Mohovom, Šarengradom i Bapskom ima zavidan geostrateški položaj na samoj granici Hrvatske i ta se prednost mora iskoristiti za razvoj gospodarstva i otvorenje novih radnih mjesta, rekla je Renata Banožić, dodajući kako je nužno zaustaviti daljnja iseljavanja mladih te raditi na stvaranju uvjeta kako bi se vratili oni koji su Ilok napustili u potrazi za boljim životom.

"Samo dobro osmišljenom sveobuhvatnom strategijom razvoja i zajedničkim radom možemo napraviti iskorak i postaviti temelje za promjene koje su nužne i predstavljaju jedini put kojim možemo vratiti povjerenje u vrijednosti koje imamo", poručila je Banožić.

Tijekom svečane sjednice najboljim srednjoškolcima uručene su novčane nagrade po tisuću kuna, a zaslužnim pojedincima i udrugama uručena su gradska priznanja.

Povelje počasnoga građanina Iloka dodijeljene su Krešimiru Rotimu za rad na području medicinske skrbi te akademiku Ferdi Bašiću za doprinos ugledu Iloka djelovanjem u znanosti i visokom obrazovanju.

Plaketa Grada Iloka za životno djelo dodijeljena je Stipanu Kraljeviću, prvom iločkom gradonačelniku u samostalnoj hrvatskoj državi.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater