U 11 sati

Sutra će se u Splitu odžati misa za uhićene navijače Hajduka. OTKRILI SU MOTIV ORGANIZACIJE

| Autor: Glas Istre
(Foto: Hina)

(Foto: Hina)


U crkvi svetog Dominika u Splitu u četvrtak će se u 11 sati održati misa za navijače Hajduka koji su privedeni nakon utakmice u Maksimiru.

Motiv organizacije mise jest navodna teza da se u istražnom zatvoru trenutačno nalaze deseci navijača koji nemaju veze s napadom već su se igrom slučaja nalazili u koloni prema Splitu. Policija ih je, naime, uhitila u neselektivnom provođenju sile i uhićivanju apsolutno svakoga tko se te večeri našao na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i nosio je navijačka obilježja, prenosi vecernji.hr

Misu će u jednoj od najautentičnijih i najpoznatijih splitskih crkava predvoditi fra Jozo Ćirko. Brojni okupljeni će tako u dan finala Kupa, koji Hajduk i Rijeka igraju od 19 sati na Poljudu, ući s molitvom.

Podsjećamo, nakon što GNK Dinamo predvođen Krešimirom Antolićem nije dopustio Torcidi unos transparenata i bubnjeva na maksimirsku južnu tribinu uoči subotnjeg derbija zadnjeg kola HNL-a između Dinama i Hajduka – više je stotina pripadnika Torcide na odmorištu Desinec, u smjeru Splita, krenulo u napad na samo 16 policajaca.

Kako je policija istaknula na izvanrednoj konferenciji za medije, napadači su, između ostalog, koristili i baklje u neposrednoj blizini benzinske crpke. Napad je bio agresivan, napadači su na policajce nasrnuli čim su stigli – palicama, bocama, kamenjem, lancima, a kada se nisu smirili na naredbe, policajci su ispucali hice.

Prema iznesenim informacijama, ukupno su četiri policijska službenika upotrijebila vatreno oružje. Trojica od njih bila su među napadnutim službenicima, a četvrti se pješice probijao kako bi im pomogao. Dvojica su pucala isključivo u zrak, četiri i osam hitaca.

Treći je pucao osam hitaca u zrak pa 11 u betonsku površinu. Četvrti službenik ispalio je dva streljiva u zrak. U sukobu je ozlijeđeno ukupno 35 osoba, od kojih je 20 policijskih službenika. Prema trenutačnom stanju, jedan policijski službenik teže je ozlijeđen. Četvorica navijača su propucana. Privedena su 43 navijača – jedna osoba je maloljetnik, 11 su mlađi punoljetnici, a ostali su punoljetnici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater