ZAGREB

Susret kardinala Bozanića i predsjednika Vlade RH Plenkovića

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u utorak s predsjednikom Vlade  Andrejom Plenkovićem s kojim je, među ostalim, razgovarao o temi društvene sigurnost i stabilnosti u trenutnim javno-zdravstvenim, gospodarskim i drugim izazovnim vremenima neizvjesnosti te mu čestitao na izbornom uspjehu.

Kardinal Bozanić čestitao je gospodinu Plenkoviću na povjerenju koje su mu građani Republike Hrvatske iskazali na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor. Uz pitanja suradnje Zagrebačke nadbiskupije i državnih institucija, tema susreta bila je društvena sigurnost i stabilnost u trenutnim javno-zdravstvenim, gospodarskim i drugim izazovnim vremenima neizvjesnosti koje od svih čimbenika društva traži najvišu razinu odgovornosti, ali i međusobnu solidarnost, priopćeno je iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Budući da je jedan od aktualnih prioriteta za grad Zagreb i okolicu stvaranje zakonskog okvira za obnovu stradalih objekata, kardinal Bozanić zahvalio je na suradnji i dosadašnjoj podršci u procesu sanacije posljedica snažnoga potresa koji je oštetio obiteljske domove, zagrebačku katedralu i druge sakralne objekte 22. ožujka ove godine.

 Susretu su prisustvovali i prof. dr. Mate Granić, akademik Zvonko Kusić, glasnogovornik Marko Milić te mons. Tomislav Subotičanec, generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola, stoji na kraju priopćenja.

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini