VARAŽDIN

Stričak: HDZ je pobjednik u Varaždinskoj županiji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Pobjednik ovih izbora je HDZ, izjavio je u ponedjeljak predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije i kandidat za župana Anđelko Stričak.

Naglasio je kako HDZ ima najviše osvojenih mandata kad je riječ o gradonačelnicima i načelnicima, najviše mandata u Županijskoj skupštini te u gradskim i općinskim vijećima.

„Posebno me veseli predstojeća bitka za župana Varaždinske županije. Smatram da nam upravo ovi rezultati daju vjetar u leđa, optimizam da su birači prepoznali rad HDZ-a”, kazao je Stričak poručivši da HDZ ima najkvalitetniji program u Varaždinskoj županiji te kvalitetne kandidate.

„Slušali smo priče da je ovdje biračko tijelo više naklonjeno ljevici, međutim iz ovih podataka to se ne vidi”, ocijenio je Stričak.

Novinarima se obratio i Alen Runac, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina, koji je rekao da su računali s drugim krugom u koji ipak ulazi SDP-ov kandidat Neven Bosilj.

„Oni koji su u dva mandata dokazali da ništa ne mogu napraviti i koji su unazadili Varaždin, ali tako su Varaždinke i Varaždinci odlučili i mi tu ne možemo ništa. Siguran sam da ćemo imati župana, stoga zahvaljujem svima koji su dali glas meni i našoj listi za Gradsko vijeće i neka Varaždincima dragi Bog pomogne”, poručio je Runac.

Damir Habijan, predsjednik varaždinskog HDZ-a, izrazio je uvjerenje da u drugom krugu mogu pobijediti aktualnog župana Radimira Čačića i napokon dobiti župana u Varaždinskoj županiji, dok je Dragica Ratković, dosadašnja gradonačelnica Varaždinskih Toplica i kandidatkinja koju HDZ podržava na izborima, izrazila punu podršku Stričaku.

U ime svih HDZ-ovih gradonačelnika i načelnika koji su dobili povjerenje građana zahvalio je sadašnji novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač koji je premoćno pobijedio već u prvom krugu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini