novi podaci

NACIONALNI STOŽER: Devet novozaraženih koronavirusom, samo danas čak 61. OBOLJELIH JE TRENUTNO 315

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U odnosu na 52 ujutro potvrđene zaraze koronavirusom u ponedjeljak popodne potvrđeno je devet novih zaraženih osoba, pa je u Hrvatskoj dosad utvrđeno ukupno 315 slučajeva, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

 "Prema najnovijim podacima imamo devet potvrđenih bolesnika u Hrvatskoj, ukupan broj je 315. Učinjeno je 2.757 testiranja od kojih su 33 u tijeku", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš. Dodao je da nema pogoršanja kliničke slike hospitaliziranih bolesnika, pa je u ovom trenutku pet oboljelih osoba na mehaničkoj ventilaciji.

U zdravstvenom sustavu potvrđeno je 15 specijalista koji rade u bolničkom sustavu, a pozitivni su na koronavirus. "Jedan liječnik obiteljske medicine, četiri specijalizanta i tri medicinske sestre", istaknuo je Beroš.

Kazao je kako su provjerili slučaj u Daruvarskim toplicama, gdje se, kako su prenijeli mediji, okupljalo mnogo osoba, pa i starijih.

"U Daruvarskim toplicama na sreću nema oboljelih, nema pozitivnih. Tamo je župan Damir Bajs potpuno opravdano smijenio ravnateljicu zbog rada ugostiteljskog objekta u okviru toplica, što je suprotno mjerama i preporukama Civilnog stožera. Stoga smatramo taj korak potpuno opravdanim", zaključio je Beroš.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum