SPLIT

Splitsko-dalmatinska županija: 15 novooboljelih, ukupno 192 zaraženih

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Splitsko-dalmatinskoj županiji 15 je novooboljelih te su dosad u toj županiji koronavirusom zaražene 192 osobe, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite.

"Ovih 15 novooboljelih su zaraženi u kontaktima s oboljelim koji su u samoizolaciji, situacija je pod kontrolom jer su to osobe za koje smo očekivali da će oboljeti" rekla je ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin.
Izvijestila je da je kako je u Splitsko-dalmatinskoj županiji obolio 41 zdravstveni djelatnik, 129 ih je u samoizolaciji, od kojih će njih deset u iduća dva dana iz nje izaći jer 14 dana nisu pokazali simptome bolesti.

Među jučer oboljelima je i dvoje je djece koju su zarazili roditelji.
Ravnatelj splitskoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC) Julije Meštrović je rekao da većina od 39 bolesnika zaraženih koronavirusom ima "blage kliničke simptome, a neki umjerene".
"Trenutačno je deset bolesnika je u jedinici intenzivnog liječenja, od kojih je četvero iz Dubrovnika, troje iz Šibenika i troje iz Splitsko-dalmatinske županije", rekao je Meštrović. Objasnio je kako je od tih deset bolesnika dvoje jučer skinuto s respiratora, što je dobar znak koji, kako je rekao, "moramo tumačiti s oprezom".

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater