GOSPIĆ

Šesti dan bez novozaraženih u Ličko-senjskoj županiji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Šesti dan zaredom u Ličko-senjskoj županiji nema novozaraženih osoba pa je broj oboljelih od covida 19 i dalje 22, a od ravnateljice gospićke bolnice Sandre Čubelić se doznaje da kod njih više nema pozitivnih pacijenta niti onih koji čekaju nalaz zbog sumnje na zarazu.

Jedna je pacijentica s Udbine na liječenju u Zagrebu, dvojica pozitivnih na koronavirus su dobrog stanja u karanteni u Đačkom domu u Gospiću, a sve ostale zaražene osobe su na kućnoj njezi i u samoizolaciji u Novalji i Korenici, a najviše na Udbini. Većina njih nema izražene simptome bolesti.

Načelnik Vice Nekić potvrdio je za Hinu da će se Stožer Civilne zaštite Ličko-senjske županije sastati u nedjelju radi mogućeg ublažavanja epidemioloških mjera, i na Udbini. To ne znači nužno da će se karantena ukinuti, rekao je.

Udbina je u karanteni od 10. travnja, a posljednjih šest dana nije bilo prijenosa zaraze, to jest nije bilo novooboljelih.

U protekla 24 sata policijski službenici ličko-senjske Policijske uprave nisu naišli na nepoštovanje mjere samoizolacije, nego samo na dva slučaja napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka bez propusnice.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater