SLAVONSKI BROD

Još jedan zaraženi u Brodsko-posavskoj županiji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Brodsko-posavskoj županiji još je jedna osoba iz skupine radnika koje se prije 1. svibnja vratila iz Švedske zaražena koronavirusom, potvrdio je u utorak ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Ante Cvitković. 

U toj je skupini deset zaraženih osoba, među kojima su tri kontakti radnika koji su stigli iz Švedske, potvrdio je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije ravnatelj tog zavoda Ante Cvitković.

U toj županiji od početka pandemije koronavirusa bilo je 30 slučajeva zaraze, a jedna je osoba umrla.

Cvitković je rekao da je još deset radnika iz te skupine testirano i da su njihovi nalazi negativni kao i nalazi još dviju skupina koje su prije stigle iz Švedske.

Na odjelu slavonskobrodske bolnice za covid trenutačno je 15 osoba, među kojima sedam pozitivnih. Među njima je i novopristigla pacijentica s težom kliničkom slikom u sedmom desetljeću života, rekao je ravnatelj bolnice Josip Samardžić. 

Najavio je kako sutra u toj bolnici počinju i serološka testiranja. 

"Provest ćemo testiranje kako bismo provjerili stanje s pacijentima koji su bili pozitivni, onima koji su bili u tzv. covid zgradi i među zdravstvenim djelatnicima", rekao je Samardžić.

Načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Stjepan Bošnjaković najavio je da se iz Švedske 19. svibnja treba vratiti još jedna skupina radnika.

Prema njegovim riječima, plan je da se u dogovoru s poslodavcem ("Đuro Đaković") smjeste u županijsku karantenu kako bi se spriječili slučajevi prijenosa zaraze u lokalnoj transmisiji.

Dosad je u Brodsko-posavskoj županiji ozdravilo 13 osoba.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of