SPLIT

Split: Županija 308 novoboljelih, petero mrtvih

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja je 24 sata potvrđeno je 308  novooboljelih, a umrlo je pet osoba, tri muškarca i dvije žene, priopćili su četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 935 obrađenih testova danas je 308 osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na covid infekciju.

Iz Splita ih je 107, Kaštela 36, Makarske 24, Trogira 17, Solina i Sinja 15, Baške Vode 12, Dugog Rata sedam, Trilja, Podstrane i Omiša po šest, Supetra i Zmijavaca po pet, Muća četiri, Podgore, Imotskog, Tučepa, Hrvaca i Marine po tri.

Po dvoje zaraženih ima Hvar, Vis, Postira, Runovići, Zadvarje, Gradac, Dicmo i Dugopolje, dok Vrgorac, Bol, Brela, Klis, Lovreć, Nerežišća, Okrug, Podbablje, Pučišća, Selca, Šestanovac i Zagvozd imaju po jednog oboljelog.

Od ukupnog broja novooboljelih 220 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1832 osobe nalaze se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju je 181 covid pozitivna osoba u KBC-u Split, a 12 je na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umrlo je pet osoba, tri muškarca ,72, 74 i 79 godina starosti i dvije žene stare 90 i 74 godine. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid infekciju", stoji na kraju priopćenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum