neizvjesnost

SLOVENSKA SKIJALIŠTA U PRIPREMI ZA SEZONU: "Vjerujemo da će se Hrvati odlučiti na odmor kod nas. Neka budu vjerni kao što smo mi bili ljeti na Jadranu"

| Autor: Glas Istre
ilustracija

ilustracija


Trenutni razvoj vezan uz covid-19 ne ulijeva puno nade da ćemo zimi moći 'normalno' skijati, ali svi vjeruju da će epidemiološka slika biti bolja u prosincu. Ako to bude slučaj, kako prenosi Jutarnji list, neka slovenska skijališta bit će otvorena prvog vikenda u prosincu, javlja RTV Slovenija.

Posljednjih godina slovenska skijališta su bila pogođena blagim zimama, a sada ih je pogodio i Covid. Međutim, na Krvavcu su optimistični.

- Vjerujemo da je moguće aktivnost sigurno obavljati na skijalištima, naravno u prilagođenim uvjetima, ali istodobno vjerujemo da će nam u ovoj dugoj zimi koja nam predstoji trebati svjež planinski zrak i kretanje. Sve smo svjesniji da moramo ojačati imunološki sustav - izvijestili su za slovenski RTV.

Kupcima sezonskih karata u pretprodaji nude jamstvo od stotinu skijaških dana, u protivnom će vratiti proporcionalni dio kupoprodajne cijene. U hotelu Krvavec povećali su restoran za 100 m2 kako bi mogli osigurati primjerenu udaljenost između stolova. Prema idealnom scenariju, sezona na Krvavcu mogla bi započeti već posljednjeg vikenda u studenom.

- Moramo se osjećati sigurno i na skijalištu i u kolibama. Pobrinut ćemo se da se poštuju pravila.

U Kranjskoj Gori su pak spremni na sve moguće scenarije. Nadaju se početku zimske sezone već sredinom prosinca.

- Pripremamo se za sezonu u investicijskom i sadržajnom smislu, puno je učinjeno, posebno na području umjetnog snijega i ponuda za djecu - kazao je Blaž Veber (Turizam Kranjska Gora), koji se nada hrvatskim gostima.

- Ne možemo računati na Engleze ove godine. Hrvati su do sada bili treći među stranim turistima, uglavnom zahvaljujući njima, sobe su uvijek bile potpuno zauzete od Božića do 10. siječnja. Neka budu vjerni kao što smo bili ljeti na Jadranu. S njima smo uvijek bili u dobrim odnosima i ako zdravstvena situacija bude primjerena, vjerujem da će Hrvati odlučiti odmor provesti u Kranjskoj Gori - zaključio je.

Od 22. listopada radovi na održavanju vrše se i na žičari do Vogela, gdje se još nisu oporavili od prošle godine loše zime.

- Bit ćemo sretni ako uopće preživimo. Svi smo u istoj kaši, sumnjam da itko ima takvu zalihu da u ovim uvjetima može pričekati sljedeće ljeto. Prošla zima je već bila izuzetno loša. Tek 5. ožujka palo je puno snijega. Nadamo se da ćemo ovaj put moći funkcionirati prilično normalno, jer su skijaši već zamotani u zimsku odjeću, imaju šalove i rukavice, a ako im dodamo maske, dezinfekcije i sigurnosne udaljenosti, ne bi trebalo biti problema - kazala je direktorica zajedničkih službi Vogel Aleksandra Fiorelli za RTV Slo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater