SISAK

Sisak očekuje najveću utrku solarnih automobila

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ovogodišnja utrka solarnih automobila SOELA, koja se u povodu Dana Sisačko-moslavačke županije održava već deveti put, bit će kvalitetnija i veća od svih dosadašnjih, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare u Sisku.

Kako je najavljeno, za utrku sisačkim gradskim ulicama već je prijavljeno više od dvadeset vozila srednjih škola i drugih institucija, a očekuje se i potvrda o sudjelovanju vozila iz BiH i Slovenije.

Davor Malović, ravnatelj sisačke Tehničke škole, koja je uz Sisačko-moslavačku županiju organizator dvodnevne manifestacije, izvijestio je da će se 10. lipnja održati šesta izložba električnih automobila, a idućeg dana, 11. lipnja, deveta utrka.

"Kada smo 2013. godine počeli ovu manifestaciju, još nije bilo u prodaji električnih automobila, a danas je sve više njihovih proizvođača, pa očekujemo i bogatu izložbu. Kada je u pitanju utrka, naša škola očekuje pobjedu jer su naši učenici pod vodstvom svojih mentora usavršili vozilo za utrku", rekao je Malović te najavio kako će gost priredbe biti Tesla klub iz Zagreba. 

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak rekao je kako se stalnim unaprjeđenjem obrazovnog procesa sisačka Tehnička škola probila među vodeće u državi. U školi je, osim izrade vozila, usavršena proizvodnja robota i videoigara.

Celjak je najavio da će uskoro početi prenamjena bivše sisačke vojarne u Lađareskoj ulici u Regionalni centar kompetentnosti, koji je privremeno u jednome bivšem trgovačkom centru.

O svojemu radu na novim vozilima te o stručnoj praksi u inozemstvu na konferenciji su govorili učenici škole. Istaknuli su kako je vrijeme da kao organizatori izrade i pobjedničko vozilo. 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini