neprihvatljivo

SINDIKATI OBRAZOVANJA NE PRIHVAĆAJU PREMIJEROVU PONUDU, ŠTRAJK U ŠKOLAMA SE NASTAVLJA Povećanje osnovice od 6,12 posto ne rješava probleme prosvjetara

| Autor: HINA

Sindikati obrazovanja nisu zadovoljni premijerovom ponudom o rastu osnovice plaća javnih i državnih službenika za 6,12 posto iduće godine, pa će se štrajk u školama nastaviti, poručio je u srijedu Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. 

Nijedna premijerova rečenica danas ne rješava probleme zbog kojih su prosvjetari peti dan u štrajku, rekao je Mihalinec na konferenciji za novinare nakon što je Andrej Plenković najavio je da će Vlada ponuditi povećanje plaća u idućoj godini za 6,12 posto svim državnim i javnim službenicima,

Prosvjetni sindikati, podsjeća Mihalinec, traže povećanje koeficijenata složenosti poslova učiteljima i nastavnicima za prosječno 6,11 posto, što se ne rješava povećanjem osnovice.

Premijer je rekao da je Vlada spremna riješiti i pitanje koeficijenata, no tek nakon detaljne stručne analize koja će precizno utvrditi realnu složenost svih poslova.

Mihalinec također upozorava kako se prvi put dogodilo da neki premijer u Saboru nudi sindikatima povećanje osnovice, u potpunosti ignorirajući da se istovremeno vode pregovori sa sindikatima o tom pitanju.

Povećanjem osnovice za sve jednako ne rješava se zaostajanje koeficijenata u školstvu i još se više povećava razlika između zaposlenih u obrazovanju i drugih javnih službi, ističe Mihalinec, a to je prosvjetnim sindikatima neprihvatljivo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater