ususret popuštanju mjera

ŠEF HZJZ-a KRUNOSLAV CAPAK OBJASNIO KAKO ĆEMO KUPOVATI ODJEĆU I UŽIVATI U KAFIĆIMA "Sigurno vam ne bi bilo ugodno da probate neki odjevni predmet nakon što je probao netko za koga ne znate je li zaražen koronavirusom"

| Autor: Glas Istre
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je u razgovoru za RTL Danas objasnio kako bi u praksi trebalo izgledati opuštanje epidemioloških mjera, donosi Jutarnji list.

Kad je kupovina odjeće u trgovinama u pitanju, Capak smatra da se treba prodavati zapakirana te da kupac ima mogućnost isprobati je doma i vratiti ako ne odgovara.

- Sasvim sigurno vam ne bi bilo ugodno da probate neki odjevni predmet nakon što je probao netko za koga ne znate je li inficiran s koronavirusom i to je epidemiološki neprihvatljivo. Mi moramo smisliti funkcioniranje na način da prodaju robu, ali da se rizik svede na nulu. To će biti moguće jedino na način da se prodaje isključivo zapakirana roba - objašnjava epidemiolog.

Kako će u budućnosti izgledati uživanje u kafićima?

- Ako vam na određenu udaljenost od jednog metra ili više od jednog metra dođe ugostitelj i s vama ne komunicira duže od par sekundi dok vam ne preda to što ste naručili, to se ne smatra bliskim kontaktom i tako se koronavirus ne prenosi. Ne treba razmišljati na način da će biti tone pleksiglasa po ugostiteljskim objektima nego treba razmišljati da treba funkcionirati naučiti, živjeti i raditi s tim da se održava socijalna distanca - poručuje Capak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater