ZAGREB

Savez edukacijskih rehabilitatora Milanoviću ukazao na nedostatak stručnjaka

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je s predstavnicima Saveza edukacijskih rehabilitatora Hrvatske, koji su mu ukazali na nedostatak stručnjaka i izostavljanje programa edukacijske rehabilitacije iz kurikularne reforme, priopćio je u utorak Ured predsjednika.

Edukacijski rehabilitatori rade na poslovima odgoja, obrazovanja i rehabilitacije djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u redovnim školama, u školama koje osiguravaju posebne uvjete odgoja i obrazovanja, u ustanovama socijalne skrbi i centrima za socijalnu skrb, te u zdravstvenim ustanovama.

Ključne aktivnosti strukovnog saveza uključuju koordinaciju i pomoć u organiziranju i djelovanju udruga edukacijskih rehabilitatora te razvijanju njihovog etičkog i humanog djelovanja, kao i drugih stručnjaka koji se bave problemima osoba s teškoćama socijalne integracije.

U tom smislu, istaknuli su da surađuju u organiziranju stručnog i znanstvenog djelovanja edukacijskih rehabilitatora i drugih stručnjaka, pokretanju i podržavanju znanstveno-istraživačkog rada i suradnji sa srodnim udrugama u zemlji i inozemstvu, navodi Ured predsjednika.

"Predstavnici su predsjednika upoznali s problemima, a to je prije svega nedostatak stručnjaka za edukacijsku rehabilitaciju. Postoji veliki interes za studij, ali su kvote za upis studenata male i nedovoljne pa u sustavu nedostaje stručnjaka".

Također je problem u izostavljanju programa edukacijske rehabilitacije iz kurikularne reforme, pa se u Savezu nadaju da će u razgovorima s nadležnim ministarstvom početi rješavati te probleme, stoji u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of