ZAGREB

Sanader: izbori u Splitu - hir gradonačelnika Puljka

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


HDZ-ov politički tajnik Ante Sanader, komentirajući u ponedjeljak rezultate lokalnih izbora u Splitu, ocijenio je da su građani neizlaskom na birališta potvrdili kako su prijevremeni izbori bili samo hir gradonačelnika Ivice Puljka te da je HDZ ostvario praktično isti rezultat koji je imao na prošlim izborima,

Ostali smo najjača oporbena stranka u Splitu, rekao je Sanader, ujedno i predsjednik HDZ-ove splitsko-dalmatinske županijske organizacije, nakon sjednice stranačkog predsjedništva. Čestitao je kandidatu Zoranu Đogašu, kojeg je HDZ podupro kao nezavisnog kandidata, rekavši kako je potvrdio da je ugledni građanin Splita i da je dao maksimalan doprinos u kampanji. Što se tiče drugog zbornog kruga, u njega krećemo punom snagom uz činjenicu da je početni rezultat "0:0" i da su to novi izbori za 15 dana na kojima ćemo pokazati svoju snagu. Ona područja na kojima je bila slabija izlaznost, a koja smatramo HDZ-ovima potrudit ćemo se motivirati naše ljude da izađu na izbore i idemo na pobjedu u drugom krugu, najavio je.

 Upitan je li možda neizlazak HDZ-ovih birača bio rezultat kandidature nestranačkog kandidata, Sanader je rekao da je HDZ-ov splitski gradski odbor predložio kandidata koji je prošao sve temeljne stranačke ogranke i kotare  svugdje je dobio potporu. Ljudi su očito malo podcijenili izbore, jer su mislili da će to biti jednostavnije, a i ljeto i vrućina su učinili svoje, smatra Sanader.

Na upit kako misli motivirati HDZ-ove birače za izlazak na zbore, Sanader je rekao kako će to učiniti kampanjom nakon analize izbornih rezultata.   

Ustvrdio je kako je HDZ kandidiranjem nestranačkog kandidata, koji je ostvario boji rezultat od Vice Mihanovića na prošlim izborima, pokazao uključivost, odbacivši tvrdnje da je splitski HDZ devastiran i da nije imao dobrog stranačkog kandidata, dodavši kako je HDZ svjestan svoje snage u Splitu.

Sanader nije želio govoriti o taktici koju u HDZ-u spremaju za drugi krug.

Na pitanje zašto misli da bi birači drugih kandidata glasovali za HDZ-ovog kandidata u drugom krugu, Sanader je uzvratio protupitanjem zašto ne bi? Imamo dovoljan bazen i vjerujem da će to rezultat i pokazati, dodao je.   

Upitan o eventualnoj političkoj odgovornosti, Sanader je rekao kako se o tome može razgovarati nakon drugog izbornog kruga i nakon što stranačka tijela analiziraju izborni rezultat. 

HDZ-.ovi vijećnici su pokazali u prvom mandatu u protekloj godini dana da su poduprli sve što je vrijedno za Split pa i predsjednik Gradskog vijeća koji nije bio HDZ-ov. HDZ će se tako ponašati  i sutra, jer mu je važan Split, naglasio je Sanader.

Inače, Marko Milić, ujedno Vladin glasnogovornik, imenovan je predstojnikom ureda predsjednika HDZ-a umjesto Tene Mišetić koja je otišla na novu dužnost.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater