ZAGREB

Saborski Odbor za izbor o razrješenju viceguvernerke Martine Drvar

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Saborski Odbor za izbor i imenovanja u srijedu će odlučivati o razrješenju viceguvernerke Hrvatske narodne banke (HNB) Martine Drvar.

Osim neslužbene informacije da se radi o razrješenju na osobni zahtjev, više se pojedinosti o tom zahtjevu nije moglo doznati. Odbor će odluku o razrješenju donijeti na elektroničkoj sjednici, dakle, bez šire javnosti. 

 Na mrežnoj stranici HNB-a navodi se da je Drvar (rođena 1973.) odlukom Hrvatskog sabora viceguvernerkom HNB-a postala 18. srpnja 2018..

Navodi se i da Drvar koordinira i rukovodi poslovima iz područja Sektora bonitetne regulative i metodologije, Sektora bonitetne supervizije, Sektora specijalističke supervizije i nadzora te Ureda za koordinaciju poslova bonitetne supervizije, nadzora i upravljanja rizicima.

 Od listopada 2018. godine članica je Odbora nadzornih tijela Europskoga nadzornog tijela za bankarstvo (EBA), a od rujna 2019. članica Upravnog odbora EBA-e. Od 1. listopada 2020. članica je Nadzornog odbora ESB-a, navodi HNB.

Viceguvernere HNB-a, kao i guvernera i njegova zamjenika na mandate od šest godina imenuje Sabor na prijedlog Odbora za izbor i imenovanje i na osnovi mišljenja Odbora za financije i državni proračun.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of