ZAGREB

Sabor u četvrtak o paketu poreznih zakona

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski sabor nastavit će sjednicu u četvrtak raspravom o paketu devet poreznih zakona među kojima su izmjene i dopune Zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV) i Zakona o porezu na dohodak.

Vlada je odlučila zadržati opću stope PDV-a od 25 posto kako bi se osigurala financijska sredstva za povećanje plaća i porezno rasterećenje plaća kroz porez na dohodak te osigurala sredstva za kompenzaciju jedinicama lokalne samouprave kako se ne bi ugrozila realizacija već započetih višegodišnjih projekata.

Zadržavanjem opće stope PDV-a od 25 posto ujedno se uvažavaju primjedbe zainteresirane javnosti iznesene tijekom javnog savjetovanja.

Sniženje stope PDV-a na 13 posto je za pripremanje i usluživanje jela i slastica u i izvan ugostiteljskog objekta prema posebnom propisu te za nositelje fonogramskih prava, radi rasterećenja poslovanja, što će poreznim obveznicima omogućiti da samostalno odluče na koji će način usmjeriti razliku nastalu zbog sniženja stope PDV-a, stoji u obrazloženju.

Na dnevnom redu su i izmjene Zakona o porezu na dobit, Zakona administrativnoj suradnji u području poreza, Zakona o trošarinama te  općeg poreznog zakona i Zakona o fiskalizaciji i prometu gotovinom.

Sjednica počinje u 9,30 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter