ZADAR

Razriješena ravnateljica zadarskog Centra za socijalnu skrb Vesna Burčul

HINA

HINA


Upravno vijeće u ponedjeljak je većinom glasova razriješilo ravnateljicu zadarskoga Centra za socijalnu skrb Vesnu Burčul, priopćila je novinarima Marina Vuković Dujmović, predsjednica Vijeća.

Odluka, prema njezinim riječima, nije bila jednoglasna, tri člana bila su za smjenu, a dva protiv.

"Ravnateljica Burčul odrekla se prava na pisano izjašnjenje te smo donijeli prijedlog odluke da se ravnateljica razriješi dužnosti, što ćemo danas uputiti resornom ministarstvu na suglasnost," kazala je Vuković Dujmović.

Na upit novinara je li ravnateljica dobila otkaz ili ide na niže rangirano mjesto, Marina Dujmović Vuković kazala je da "ravnateljica Burčul nije dobila otkaz, da će samo biti razriješena ravnateljske dužnosti, a sukladno zakonu ostat će na svome radnome mjestu u Centru za socijalnu skrb“.

Vršitelj dužnosti ravnatelja Centra nije imenovan jer se još nisu stekli uvjeti, to će biti učinjeno kada stigne suglasnost iz Ministarstva, izjavila je Marina Vuković Dujmović.

Novinare je zanimalo i što se postiglo smjenom ravnateljice Burčul, na što je predsjednica rekla da „Upravno vijeće brine o organizaciji i kad bude imenovan vršitelj dužnosti ravnatelja, vijeće će zatražiti da se neke stvari poslože drukčije“.

Ovo je bio treći sastanak Upravnog vijeća u vezi sa smjenom ravnateljice. Smjenu ravnateljice zadarskoga Centra za socijalnu skrb Vesne Burčul zatražila je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić zbog propusta u radu toga Centra uočenih u upravnom nadzoru nakon obiteljskog zločina na Pagu, gdje je otac s balkona bacio četvero male djece. Još se provodi i stručni nadzor Komore socijalnih radnika. U njega se, po riječima ministrice, Ministarstvo neće upletati. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini