ZAGREB

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški bit će smijenjen

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški pokrenulo je u petak postupak razrješenja ravnatelja Branka Medunića, a ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović prihvatit će taj prijedlog, neslužbeno se doznaje iz toga Ministarstva.

U povodu slučaja teškog ozljeđivanja dvoipolgodišnje djevojčice, za čiji se živote bore liječnici, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike danas je poslalo izvanredni upravni nadzor u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški koji je utvrdio određene nepravilnosti. Izviješće je podnio Upravnom vijeću Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški koje je na večerašnjoj sjednici odlučilo pokrenuti postupak razrješenja ravnatelja Branka Medunića. 

Da bi to razrješenje moglo biti valjano, Upravno vijeće treba dobiti prethodnu suglasnost ministra Aladrovića, a koju će dobiti tijekom večeri. Na sutrašnjoj sjednici se očekuje razrješenje ravnatelja Medunića i imenovanje vršitelja dužnosti ravnatelja Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški, doznaje se u Ministarstvu.

Ministar obitelji i socijalne politike Josip Aladrović najavio je prije u petak da će se "do najsitnijeg detalja" istražiti taj slučaj i utvrditi  eventualnu odgovornost, propuste sustava. Osudivši svaki oblik nasilja, Aladrović je rekao kako je zatražio da rezultati upravnog nadzora budu najkasnije večeras ili sutra ujutro kako bi što prije imali informacije ako postoje propusti.

Brodsko-posavska policija izvijestila je večeras da će roditelje teško ozlijeđene djevojčice, za čiji se živote bore liječnici Klaićeve bolnice, predati pritvorskom nadzorniku jer su, uz ostalo, utvrdili da je dijete zbog tjelesnog kažnjavanja zadobilo više ozljeda po glavi i tijelu. Osumnjičeni su za počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su roditelji, 27-godišnjak i 24-godišnjakinja, grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta, te zlostavljali dijete i grubo povrijedili djetetova prava, tjelesnim kažnjavanjem, uslijed čega je dijete zadobilo više ozljeda po glavi i tijelu, priopćila je policija.

Djevojčica je u srijedu primljena u novogradišku bolnicu, a zatim prevezena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagreb,

Prema dosadašnjim informacijama, obitelj iz koje potječe djevojčica od prije je poznata Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška jer je otac bio prijavljen za obiteljsko nasilje. Dijete je bilo kod udomitelja više od godinu dana, a na zahtjev roditelja - Centar ga je vratio u biološku obitelj.

Nakon što su roditelji uhićeni, troje preostale djece. u dobi od nekoliko mjeseci do četiri godine,  smješteno je u udomiteljsku obitelj. 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini