crkveni skandal

SVEĆENIK OSUMNJIČEN ZA ZLOSTAVLJANJE 14-GODIŠNJE DJEVOJČICE navodno je do daljnjeg udaljen s mjesta župnika

| Autor: Portal GlasIstre.hr

Svećenik (47) s područja Slavonije osumnjičen je za spolno zlostavljanje 14-godišnje djevojčice, zbog čega je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, javlja Jutarnji list.

Prema informacijama koje smo dobili, nad svećenikom je 4. rujna 2019. godine provedeno kriminalističko istraživanje koje je pokazalo osnovanu sumnju u počinjenje kaznenog djela Spolna zlouporaba djeteta mlađeg od petnaest godina, zbog čega je predan pritvorskom nadzorniku.

No, čini se da je nakon podizanja kaznene prijave pušten da se brani sa slobode, s obzirom da su iz policije izvijestili kako „temeljem rješenja nadležnog državnog odvjetništva policijska uprava u cilju zaštite žrtve provodi mjere opreza izrečene osumnjičeniku.“

„Ističemo da zbog zakonskih odredbi o tajnosti postupka, zaštite privatnosti djece žrtava kaznenih djela, osobito žrtava kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja, a u cilju sprečavanja daljnje viktimizacije žrtve ne možemo iznosit druge pojedinosti slučaja,“ poručili su iz policije, kojega je Đakovačko-osječka nadbiskupija navodno udaljila iz službe, no potvrdu za to još nismo dobili.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum