NOVI POSLOVNI ISKORAK

Pulska Arena Grupa od palače u centru Zagreba napravit će luksuzni hotel. POGLEDAJTE KAKO ĆE IZGLEDATI

Hotel će imati 118 soba, restoran, bar, wellness i spa centar, teretanu, prostorije za organizaciju događaja i parking. Novi hotel bit će prvi, i zasad jedini zagrebački hotel s bazenom i barom otvorenim za javnost na krovu zgrade s kojeg se pruža jedinstven pogled na grad

| Autor: Milan Pavlović
Art'otel Zagreb (Milan Pavlović)

Art'otel Zagreb (Milan Pavlović)


Nakon što su nedavno ponovno otvorili vrata ekskluzivno obnovljenog hotela Brioni na Verudeli, u pulskoj Arena Hospitality Grupi nastavljaju sa snažnim investicijskim ciklusom. U najvećem istarskom gradu kraju se privode pripreme za dugoočekivani početak obnove hotela Riviera koji bi trebao postati jedna od perjanica pulske hotelske kompanije, no već koncem ove ili početkom naredne godine otvoren će biti i reprezentativni Art'otel Zagreb, gradski hotel koji Arena Hospitality Grupa uređuje u samom centru hrvatske metropole.

Na svega nekoliko stotina koraka od Trga bana Jelačića, na križanju Petrinjske i Ulice Milana Amruša, već se neko vrijeme radi punom parom, a reklamni panoi s pročelja za kraj ove godine najavljuju otvaranje novog hotela. Arena Hospitality Grupa je u siječnju 2020. godine sklopila ugovor o zakupu zgrade na toj ekskluzivnoj lokaciji za razvoj i upravljanje suvremenim brendiranim luksuznim lifestyle hotelom, i to na rok od 45 godina.

Radi se o palači koju je krajem dvadesetih godina prošlog stoljeća izgradila Židovska općina po projektu u to vrijeme čuvenog arhitektonskog ateljea Freudenreich & Deutsch. Rezultat je bio impresivan, a zgrada je i do danas ostala jedan od najkvalitetnijih primjera zagrebačke arhitekture Art décoa.

Razvoj ovog povijesnog zdanja u centru Zagreba započeo je u jesen 2021. godine, a projekt uključuje prenamjenu povijesne zgrade na vrhunskoj lokaciji u jezgri grada. Pulska turistička kompanija objektu će udahnuti novi život. Hotel će imati 118 soba, restoran, bar, wellness i spa centar, teretanu, prostorije za organizaciju događaja i parking. Novi hotel bit će prvi i zasad jedini zagrebački hotel s bazenom i barom otvorenim za javnost na krovu zgrade s kojeg se pruža jedinstven pogled na grad.Ilustracija

Iz Arena Hospitality Grupe doznajemo da projekt napreduje prema planu, otvorenje je predviđeno za prosinac ove ili početak iduće godine. Pulska hotelska kompanija u projekt planira uložiti 135 milijuna kuna, a projekt će se djelomično financirati iz dugoročnog kredita, a djelomično iz novčanih rezervi. Hotel će se na tržištu nuditi pod art'otel brandom Arena Hospitality Grupe.

Radi se o hotelima koji se nalaze u kozmopolitskim središtima diljem Europe. Oni predstavljaju suvremenu grupaciju hotela koji sljubljuju izniman arhitektonski stil s interijerima nadahnutim umjetnošću. Srž brenda čini umjetnost kao takva, te svaki hotel izlaže zbirku originalnih djela, dizajniranih ili odabranih, posebno za svaki pojedini art'otel. Zahvaljujući tome svaki od tih hotela predstavlja jedinstvenu umjetničku galeriju. Tako je art'otel, razlikujući se od tradicionalnih hotela u svijetu hotelijerstva, kroz taj projekt stvorio i vlastitu tržišnu nišu.

Priča zagrebačkog hotela bit će vezana uz zlatne dvadesete godine kada je i izgrađena zgrada u koju će se nalaziti. Već je odabran i lokalni umjetnik kojem će Art'otel Zagreb biti posvećen, no njegovo ime je tajna, kažu u Arena Hospitality Grupi. Ime će biti otkriveno kad hotel bude otvoren.IlustracijaIlustracija

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum