NIJE SVE TAKO SIVO

ČINI SE DA IDE NA BOLJE: Odlična vijest došla je iz klinike "dr. Fran Mihaljević"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu posljednjih nekoliko dana stanje se stabiliziralo, a s COVID odjela otpušten je nešto veći broj pacijenata u odnosu na one koje se hospitalizira, rekao je u petak Ivan Puljiz, predstojnik Klinike.

  Dodao je da je tijekom proteklog vikenda oko 60 osoba bilo hospitalizirano, a jutros se na COVID-19 odjelima Klinike nalazi njih 48, od kojih je 30 muškaraca i 18 žena. Prosječna dob je 60 godina, a šest pacijenata je na aparatima za mehaničku ventilaciju, rekao je Puljiz u emisiji HTV-a Dobro jutro, Hrvatska.

 Pacijenti koji su hospitalizirani su srednje teške do teže kliničke slike, većinom s upalom pluća kao komplikacijom COVID-19. Jedan dio pacijenata je povremeno na kisiku. Osim šest na respiratoru, ostali su klinički stabilni, dodao je.

U Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević dolaze pacijenti iz Zagreba i okolice koji se ili testiraju na COVID-19 ili imaju koronavirus i tijekom izolacije su razvili simptome. Oni se prijavljuju na trijažu i u slučaju komplikacija se hospitaliziraju, pojasnio je.

 "Jedan dio pacijenata, u slučaju većeg priljeva, se prelijeva u KBC Dubrava", rekao je ravnatelj Infektivne klinike. Dodao je da u ovome trenutku imaju mjesta na COVID-19 odjelima.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom