Diskreditirala profesoricu

PRVA DAMA HRVATSKE "INTERVENIRALA" U SINOVOJ ŠKOLI. Iz matematike mu promijenili ocjenu šest dana nakon zaključivanja

| Autor: Glas Istre
Sanja Musić Milanović (Foto: Nera Šimic / CROPIX)

Sanja Musić Milanović (Foto: Nera Šimic / CROPIX)


Sanja Musić Milanović, supruga predsjednika Republike Zorana Milanovića, navodno je izvršila pritisak na ravnateljicu zagrebačke Klasične gimnazije Zdravku Martinić-Jerčić kako bi se već zaključene dvije ocjene njezina mlađeg sina, gotovo tjedan dana nakon završetka škole, iz četvorki promijenile u petice, objavio je Jutarnji list.

Ocjene jesu mijenjane sinu Zorana Milanovića i Sanje Musić Milanović nakon zakonskog roka, potvrdio je za 24sata sugovornik iz Klasične gimnazije. Istaknuo je kako se to lako može vidjeti u e-dnevniku te su to mogli vidjeti i ostali nastavnici koji mu predaju, prenosi Večernji list.

Isti sugovornik nije mogao reći je li i kad Sanja Musić Milanović dolazila u školu, no potvrdio je kako se o ovome učeniku i o njegovim ocjenama nije razgovaralo na sjednicama nastavničkog vijeća niti je bilo službenih zahtjeva za preispitivanjem ocjena.

Sugovornici 24sata iz prosvjetnih sindikata kazali su kako je nezakonito bilo kakvo "diranje" ocjena nakon što su zaključene i nakon što je prošao zakonski rok od 48 sati od priopćavanja ocjene u kojem se može tražiti da se ista preispita (Zakon o odgoju i obrazovanju).

No, isto tako, kažu, događa se češće nego što bi se mislilo zbog velikog pritiska roditelja na nastavnike. Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja potvrdili su da su tražili očitovanje škole.

Musić Milanović u pismu vodstvu škole, a koje je Ured predsjednika proslijedio Jutarnjem listu, navela je, kako smatra, da postoji mnoštvo nepravilnosti koje su vezane uz rad predmetne nastavnice matematike, a koje su uzrokovale zakidanje djece za nastavno gradivo, a potom i za ocjene'.

– Želim biti jasna da niti jednom nisam ni usmeno, a niti sada pismeno zatražila da se ocjena zaokruži na odličan, samo tražim objašnjenje za sve uočene nepravilnosti koje učenike zakidaju kako u znanju, tako i u ocjenama, a za što nisu krivi i na što nisu mogli utjecati ni oni, ni mi, roditelji – navodi Musić Milanović u pismu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum