VIROVITICA

Prpić: Odbacivanje kaznene prijave protiv Kirina apsurd

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Hrvatske stranke pravne države (HSPD) i kandidat za gradonačelnika Virovitice Siniša Prpić u petak je rješenje osječkog odsjeka Uskoka kojim je odbačena kaznena prijava protiv Ivice Kirina zbog nestanka 17 milijuna kuna iz gradskog proračuna nazvao apsurdom.

„Apsurdnost leži u činjenici da sam ja za ovakav ishod znao još u siječnju. To govori kako informacije iz Uskoka cure i nije čudo da prosječni hrvatski građanin vjeruje hrvatskom pravosuđu onoliko koliko ja vjerujem u Djeda mraza“, rekao je Prpić.

Dodao je kako gradonačelnik Ivica Kirin nestanak 17 milijuna kuna i smrt pročelnika Siniše Palma sada pretvara u Pirovu pobjedu.

„Kao Poncije Pilat Ivica Kirin pere ruke od pokojnog pročelnika kojeg je sam birao i postavio na odgovorno mjesto iako sam ga kao gradski vijećnik nabrojano puta upozoravao da to ne čini i takav teret ne stavlja na leđa mladom čovjeku i ne smjenjuje iskusnu financijašicu Vesnu Grbac“ rekao je Prpić.

Istakao je kako Ivica Kirin, unatoč odbacivanju optužbi, nema razloga za zadovoljstvo.

„U rješenju Uskoka ipak stoji ono što je utvrdilo u Ministarstvo financija od 20. kolovoza 2019., a to je nedvojbena odgovornost gradonačelnika Virovitice Ivica Kirina i izostanak unutarnjeg nadzora u Upravnom odjelu ga gospodarstvo i financije“, zaključio je Prpić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of