SINJ

Predsjednik Zoran Milanović na Tripalovim danima u Sinju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u petak na simpoziju "Tripalovi dani u Sinju 2021.", te istaknuo kako je Tripalo trajni uzor onoga što je Hrvatska 1971. godine htjela postati a što joj nije bilo suđeno jer su okolnosti bile nemoguće.

"Vjerujem da ćemo ostati vjerni i dosljedni onome što bi Miko Tripalo bio danas da je živ, da je među nama i da je u punoj snazi, da može voditi i natjecati se. To bi bila Hrvatska s nekakvim njemačko-nizozemskim vrijednostima, a ne nekim drugim. Ali mi smo danas tu, u Sinju, u Hrvatskoj. To nam je sudbina, nije loša, borimo se za svoja prava u okviru Europske unije, mirno i tvrdoglavo jer toliko smo mali i ako ne dignemo glas neće nas čuti. Moraju nas čuti, postoji pristojan način da se to napravi“, zaključio je Milanović na skupu u Alkarskim dvorima.

U organizaciji Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo simpozijem se obilježava povezanost Mike Tripala i njegova rodnoga Grada Sinja. Glavna tema skupa bila je hrvatsko proljeće 50 godina poslije.

Na skupu su sudjelovali i bivši hrvatski predsjednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović, predsjednik Upravnog odbora Centra Miko Tripalo Tvrtko Jakovina, predsjednik Nadzornog obora Centra Miko Tripalo Branko Roglić, zamjenik gradonačelnika Sinja Denis Bobeta i predsjednik Viteškog alkarskog društva Sinj Stipe Jukić.

Uoči održavanja simpozija u Alkarskim dvorima, predsjednik Milanović je položio vijenac i zapalio svijeću kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te održao sastanak s gradonačelnikom Grada Sinja Mirom Buljom i njegovim suradnicima.

Boravak u Sinju predsjednik Milanović završio je sastankom s članovima Viteškog alkarskog društva koji su ga upoznali s pripremama za održavanje ovogodišnje 306. Sinjske alke. 

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater