OTROVNICA

Poskok usred grada: Ugrizao radnika koji ga je pokušao ukloniti, ali jedna ga je stvar spasila od teških posljedica

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Cropix)

Ilustracija (Cropix)


Naša najpoznatija zmija otrovnica, poskok, svoju lošu reputaciju duguje mnogim netočnim mitovima. Stalno slušamo kako vrebaju iz kamenjara, u šumi padaju s drveća, skaču na ljude, ali ih malo tko može zamisliti u kući ili u tvrtki u kojoj radi, piše Slobodna Dalmacija.

Takav jedan slučaj dogodio se prije nekoliko dana u jednoj solinskoj firmi.

Opasnu otrovnicu djelatnici su zatekli u pogonu među plastičnom ambalažom čija je pojava ubrzo postala viralni hit. Djelatnici tvrke poskoka su uhvatili, a na slici je prikazan trenutak kada je poskok ugrizao jednog od radnika, ali srećom za radnu rukavicu.

Ne tako davno zmija je zatečena i u hodniku jedne obiteljske kuće, također u Solinu, pa su intervenirali vatrogasci, a od nedavno "nastanila“ se i u Splitu.

Posljednjih dana često slušamo o zmijama koje su se počele približavati kućama, i naseljima općenito. Jedan takav bliski susret poskoka koji hvata zadnje sunčeve zrake u podsvilajskom lovištu, s jedne i lovca u čeki s druge strane, zabilježili su tamošnji neimari. Srećom da se lovac nije kretao i samim time nije stvarao nikakve vibracije što je glavni preduvjet zbog kojeg poskok reagira.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum