OSIJEK

Plenković: Ja sam išao u Osijek, a u HOK je išao ministar Filipović

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Premijer Andrej Plenković u petak je, upitan je li otkazao prvotno najavljen dolazak na Dan Hrvatske obrtničke komore (HOK) zato što je tamo došao predsjednik RH, pojasnio kako je on danas išao u Osijek, Vinkovce i Đakovo, a u HOK je išao ministar Davor Filipović.

"Ja sam dolazio danas u Osijek, Vinkovce, Đakovo. Jučer sam bio na Zlatnoj bilanci s najboljim hrvatskom kompanijama, a na obrtničku komoru je išao ministar Filipović", izjavio je Plenković novinarima u Osijeku.

Premijer je, prema medijskim napisima, jutros najprije najavio svoj dolazak na Dan HOK-a, no potom je dolazak ipak otkazao, a predsjednik RH Zoran Milanović ustvrdio je kako je Plenković s tog događaja "zbrisao".

Na pitanje je li Hrvatska talac odnosa premijera i predsjednika RH, Plenković je uzvratio kako je "razlika ogromna".

"Mi radimo ozbiljan posao, on šteti - i to je razlika", ustvrdio je premijer.

"Ako netko koristi takve riječi, vrijeđa ministra, vrijeđa premijera, vrijeđa Vladu, nemamo mi tu što puno komunicirati. Stvari su to  skroz jasne. Mi smo tu za hrvatske građane i hrvatske interese, a za koga je on tu ja to ne znam", rekao je  Plenković

Milanovića je prozvao da je "snizio političku kulturu, a divljaštvo, primitivizam i uvrede učinio normalnim".

"On je jedan negativna primjer koji je nažalost snizio i porušio sve što se moglo porušiti na hrvatskoj političkoj sceni. Mi nismo takvi, drukčiji smo, radimo drukčije, imamo druge metode i drugi pristup i ljudi to u konačnici vide", ustvrdio je premijer Andrej Plenković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater