NEVOLJE NA KVARNERU

Pijavica demolirala "3. maj", topila brodice i nosila krovove: Pogledajte posljedice sinoćnjeg nevremena

| Autor: Portal NoviList.hr

Najviše je stradalo područje brodogradilišta "3. maj", kojem je vjetar doslovno odnio krov s jedne hale. Dijelovi krovišta razbacani su jutros okolo po cijelom krugu škvera. Jak vjetar također je iščupao glavna ulazna vrata na porti "3. maja"

Posljedice noćašnje pijavice, koja je poharala Kantridu i dijelove Pehlina vidljive su tek danas ujutro.

Najviše je stradalo područje brodogradilišta "3. maj", kojem je vjetar doslovno odnio krov s jedne hale.

Dijelovi krovišta razbacani su jutros okolo po cijelom krugu škvera. Jak vjetar također je iščupao glavna ulazna vrata na porti "3. maja" i doslovno je demolirao. Radnici od jutros rade na sanaciji štete.

Ništa bolje nisu prošle niti barke u lučici gdje je jedna jedrilica u potpunosti potopljena i uništena, a nekoliko njih, koje su bile na suhom vezu izmiješane su i porazbacane po platou lučice.

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

U neposrednoj blizini autobusne stanice kod 3. maja srušeno je i jedno veliko stablo.

- Ljudi su nam se javljali u vezi tih pijavica jučer navečer iako nismo sto posto sigurni da se radi baš o pijavicama. U razdoblju od 21:59 do 22:13 imali smo tri intervencije - u Bujskoj je pao komad lima, u Liburnijskoj je srušilo stablo, a na Pehlinu je podiglo 3 krova i oštećeno je 6 automobila. Znači na tom području Kantride i Pehlina je bilo najgore, ali je li riječ konkretno o pijavicama ne znamo - kaže Marko Deranja, iz javne vatrogasne postrojbe grada Rijeke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of