KASTAV

PGŽ: Nagrada za životno djelo Andreju Baši

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ovogodišnja županijska nagrada za životno djelo bit će dodijeljena Andreju Baši, a godišnje nagrade Ivici Križu, Ružici  Kamenjašević i ženskoj klapi "Luka" iz Rijeke, odlučeno je u četvrtak na sjednici Županijske skupštine Primorsko-goranske županije.

Andreju Baši bit će dodijeljena nagrada za životno djelo za postignute rezultate u organizaciji putujućeg festivala Melodije Istre i Kvarnera te značajan doprinos glazbenom stvaralaštvu i očuvanju autohtone glazbe lstre i Kvarnera.

Godišnja nagrade bit će dodijeljena lvici Križu za izuzetan doprinos i sedmogodišnji rad Udruge za zaštitu životinja ˝"Tetrijeb", čiji je osnivač i predsjednik.

Ružici Kamenjašević dodjeljuje se nagrada za stalni, značajni, inventivni i pedagoški rad u tehničkoj kulturi i udrugama tehničke kulture, njihovim zajednicama i savezima te za izuzetan doprinos popularizaciji tehničke kúlture u županiji.

Ženska klapa "Luka" nagrađuje se za izniman doprinos na očuvanju, zaštiti i promicanju glazbene baštine ovoga podneblja te u povodu 35. godine djelovanja.

Skupština je u nastavku većinom glasova prihvatila polugodišnji izvještaj o izvršenju ovogodišnjeg županijskog proračuna.

Županijski proračun s viškom od 50 milijuna kuna u prvih pola godine

"Polugodišnje izvršenje proračuna od konsolidiranih 600 milijuna kuna na prihodovnoj strani i 550 na rashodovnoj pokazuje višak od 50 milijuna kuna koji je nastao iz županijskog dijela proračuna," rekao je župan Zlatko Komadina. Naveo je da se pomak dogodio zbog kapitalnih projekata koji se kasnije realiziraju.

"Bili smo spremni i pripremili smo ove godine proračun s rebalansom, koji će neutralizirati bilo kakav udar na proračun koji je stabilan," kazao je i dodao  da je proračun zdravstvenih ustanova u minusu zbog situacije s covidom-19, pa će ove godine za te ustanove biti potreban dodatni novac.

Na aktualnom satu ponovno se raspravljalo o Županijskom centru za gospodarenje otpadom Marišćina, najavljenom povećanju cijena za komunalna društva po toni obrađenog i zbrinutog otpada te o imenovanju direktora centra Ekoplusa Miodraga Šarca na novi mandat od četiri godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater