ČEKA SE RJEŠENJE VISOKOG TRGOVAČKOG SUDA

Peruško: Agrokor posluje bolje nego prije, radimo na profitabilnosti

Arhiva

Arhiva


Izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruško izjavio je u srijedu kako Agrokor posluje bolje nego prije te kako se radi na refinanciranju dugova i povećanju profitabilnosti, dok se čeka rješenje Visokog trgovačkog suda (VTS) o nagodbi.

Peruško i njegova zamjenica Irena Weber sastali su se jutros s premijerom Andrejom Plenkovićem u Vladi povodom izvješća o primjeni Zakona o postupku izvanredne uprave u Agrokoru koje je ministar gospodarstva Darko Horvat podnio Vladi. 

Rad izvanredne uprave doveo je do toga da je kompanija ostala poslovati i da posluje bolje nego prije, kazao je Peruško, podsjetivši kako je nagodba o restrukturiranju dugova bila potvrđena s 80 posto glasova vjerovnika.

"Sada očekujemo rješenje Visokog trgovačkog suda (VTS). Što se tiče samog poslovanja, radimo na dvije teme - jedna je refinanciranje najstarijeg kredita koje se mora desiti nakon pravomoćnosti implementacije nagodbe, i druga stvar je povećanje profitabilnosti", rekao je Peruško.

Dodao je kako je iz mjesečnih izvješća koje izvanredna uprava dostavlja Ministarstvu gospodarstva vidljivo da poslovanje kompanije ide dobro, da je bolje nego je bilo u prethodnoj godini, odnosno da je u skladu sa planovima.

Na novinarski upit do kada misli da će biti na dužnosti, Peruško je odgovorio da će, ako rješenje VTS-a bude u idućih mjesec ili mjesec i pol dana, izvanredna uprava završiti s radom krajem prvog ili početkom drugog kvartala sljedeće godine.

Upitan ima li ambicije biti i dalje na čelu Agrokora, odgovorio je kako je to pitanje bilo postavljano već nekoliko puta.

"Mi, kao izvanredna uprava, imamo viziju kako razvijati Agrokor. Ako je ta vizija u skladu s onim što budući vlasnici žele, spremni smo o tome razgovarati", kazao je Peruško.

Na pitanje kada će biti promijenjeno ime Agrokora i kako će se koncern zvati Peruško je rekao kako to još nije odlučeno.

Na novinarski upit je li mu, s obzirom da je bio u sustavu Agrokora i ranije, poznato da se prijedlog Zakona o izvanrednoj upravi mijenjao u zadnji čas ne bi li se pomoglo investicijskoj tvrtki Knighthead da bude u boljoj poziciji od drugih, Peruško je odgovorio novinarima: "Očito ste loše obaviješteni".

"Mi, kao izvanredna uprava, došli smo raditi u Agrokor mjesec dana nakon početka izvanredne uprave, ja i gospođa Weber", kazao je Peruško, a na pitanje je li tako nešto čuo od svojih kolega, kazao je da nije.

Vlada je danas prihvatila izviješće o primjeni Zakona o postupku izvanredne uprave u Agrokoru, a ministar gospodarstva Darko Horvat istaknuo je kako je završilo financijsko restrukturiranje i izvanredna je uprava napravila sve potrebite radnje i dobre podloge da krene sveukupno restrukturiranje primjenom nagodbe. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini