REKONSTRUKCIJA VLADE

Pavić: Nisam smijenjen, premijer mi je ukazao povjerenje

| Autor: Hina
(Hina)

(Hina)


Kandidat za novog ministra regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić nije u četvrtak konkretno odgovorio je li mu premijer obrazložio zašto ga miče s čela Ministarstva rada i mirovinskog sustava, ustvrdivši da nije smijenjen, već mu je predsjednik Vlade ukazao povjerenje za novu ministarsku dužnost.

 "Nisam smijenjen, predsjednik mi je ukazao povjerenje", kazao je Pavić novinarima uoči sjednice Vlade, upitan je li mu premijer obrazložio zašto ga miče te miče li ga zato što je loše radio svoj posao u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava. 

 Zahvalio je premijeru Andreju Plenkoviću na potpori i povjerenju, te bivšoj ministrici Gabrijeli Žalac čije bi ministarstvo trebao preuzeti, ustvrdivši da je zahvaljujući njoj napravljen značajan napredak u ugovaranju i apsorpciji sredstava iz EU fondova, koji su pokrenuli hrvatsko gospodarstvo.

 U novom resoru očekuje dosta posla, a na upit je li kompetentan za upravljanje EU fondovima naveo je da je, kada je preuzeo resor, iz Europskog socijalnog fonda bilo ugovoreno 16 posto sredstava, a danas je 71 posto, samo jedan posto je bio isplaćen, a danas 25 posto.

 Pavić je odbacio je novinarsku opasku o neuspjehu projekta zapošljavanja žena "Zaželi", istaknuvši da je bilo određenih poteškoća koje su riješili.

 "Program 'Zaželi' je najuspješniji projekt Ministarstva rada, trebao je biti ugovoren na 400 milijuna, a dignuli smo ga na milijardu kuna. Da bilo je određenih poteškoća u provedbi, ali to smo riješili", kazao je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater