OSIJEK

Osijek: Za obnovu zgrade HZMO-a i HZZO-a 8,3 milijuna kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U energetsku obnovu zgrade Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) u Osijeku uloženo je 8,3 milijuna kuna, od čega pet milijuna kuna iz EU fondova, istaknuto je u utorak na završnoj konferenciji projekta.

Riječ je o završetku prve faze cjelovite obnove zgrade, izgrađene 1969. godine i znatno oštećene u granatiranju tijekom Domovinskog rata, nakon koje slijedi faza unutarnjeg uređenja.

Ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar ocijenio je da je taj projekt primjer uspješne suradnje javnih ustanova na lokalnoj, županijskoj i nacionalnoj razini u korištenju novca iz EU fondova.
Istaknuo je kako će se završetkom prve faze smanjiti potrošnja energije u zgradama javnog sektora, povećat će se kvaliteta poslovanja te olakšati pristup osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.

Serdar je rekao kako u HZMO-u u korištenju novca iz EU fondova "stavljaju naglasak na modernizaciju i digitalizaciju poslovanja te ostvarenje vizije moderne javne ustanove", a provode nekoliko projekata, vrijednih 190 milijuna kuna, koji se s 85 posto sufinanciraju iz Europskoga socijalnog fonda.

Predstojnica osječke Područne službe HZMO-a Biljana Tuševski istaknula je kako je to prvi projekt energetske obnove nekog objekta HZMO-a i HZZO-a u Hrvatskoj, a obuhvaća radove na pročelju zgrade, koji će omogućiti znatniju uštedu energije, uređenje krova te ugradnju dvaju dizala, od kojih je jedno prilagođeno osobama s invaliditetom.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za investicije i EU fondove Nataša Tramišak ocijenila kako su taj i slični projekti energetske obnove javnih zgrada primjer kako treba iskoristiti novac iz EU fondova. Istaknula je da se na području Osječko-baranjske županije provodi 141 takav projekt, ukupne vrijednosti 360 milijuna kuna, od čega je gotovo 200 milijuna kuna osigurano iz EU fondova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini