OSIJEK

Osijek: SDP za dogradonačelnice predložio nestranačke kandidatkinje

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kandidatkinje za dužnost zamjenice osječkoga gradonačelnika Gorana Kušeca na listi SDP-a bit će liječnica osječkoga KBC-a Tea Mirošević-Zubonja i poduzetnica Tihana Tomljanović, kao nestranačke osobe, istaknuto je u četvrtak na konferenciji za novinare.  

Kušec je istaknuo kako je podzastupljenost žena u politici i u većini upravljačkih segmenata problem cijeloga hrvatskog društva te da zato u SDP-u nisu željeli samo poštovati načelo rodne ravnopravnosti prilikom odabira kandidatkinja, nego i voditi računa o stručnim vrijednostima i kriteriju da u budućoj gradskoj upravi budu zastupljene osobe bez primarno stranačke odrednice.

Tomljanović je rekla kako želi potaknuti mlade sugrađane, posebno djevojke i mlade žene, da se usude riskirati, pokrenu posao koji vole i ostvare svoje snove.

Smatra da je Osijek prepun darovitih i kreativnih mladih ljudi kojima se, kroz razne poticaje, mora dati razlog za ostanak u gradu, poput prostora u kojem će početi svoj posao ili subvencioniranih stanova.

Mirošević-Zubonja je istaknula da se kroz svoj profesionalni rad upoznala sa svim manjkavostima i tromostima zdravstvenog sustava te da je, iako grad nema ovlasti nad zdravstvenim ustanovama, nužna suradnja gradske uprave u planiranju infrastrukture, koja treba biti u službi građana.

Dodala je da je kao kandidatkinja za dogradonačelnicu s mnogim stručnjacima uključena u izradu programa unaprjeđenja i reorganizacije sustava zdravstva i socijalne skrbi koji bi građanima omogućio veću i dostupniju pomoć. Jedan od ciljeva tog programa, kako je rekla, jest i osnutak postcovid centra za potporu svim građanima koji osjećaju posljedice zaraze koronavirusom, ne samo organske, nego i psihičke.

Smatra kako je za razvoj grada nužno prekinuti dosadašnju praksu političkih sukobljavanja te da je vrijeme da se razvoj gospodarstva, civilnoga i društvenog života temelji na suradnji, neovisno o tome tko dolazi iz koje političke opcije.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of