ZAGREB

Orešković i Puljak postavile ploču Ureda predsjednika ispred Kovačevićevog "kluba"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Saborske zastupnice Dalija Orešković (SiP) i Marijana Puljak (Pametno) postavile su u utorak ploču "Ured predsjednika Republike Hrvatske" na pročelje zgrade gdje se nalazio “klub” uhićenog direktora Janafa Dragana Kovačevića, u koji je zalazio i predsjednik Republike.

Kartonsku ploču zastupnice su postavile na pročelju zgrade u Slovenskoj ulici na broju devet, ispred "posebnog ureda predsjednika republike Zorana Milanovića" s namjerom da upozore da postoje dvije Hrvatske.

"Jedna u kojoj građani moraju slijediti zakone i pravila ili će biti sankcionirani (...) i druga za koju zakoni i pravila ne vrijede", kazala je Puljak dodavši da predsjednik Milanović, koji je boravio u 'klubu' uhićenog šefa Janafa, živi u toj, drugoj Hrvatskoj.

Puljak smatra da je to Hrvatska sitih i pijanih političkih elita koji znaju da će ih zakoni zaobići i ničega se ne boje, a da je Milanović mogao "plandovati" u ilegalnoj točionici alkohola, dok su građani bili zatvoreni u svojim kućama, a poduzetnici nisu mogli raditi.

Zastupnica Straske s imenom i prezimenom, Dalija Orešković, naglasila je da je ploča s natpisom Ureda predsjdenika postaviljena  privremeno, jer je Milanović nastavio tradiciju izmiještanja predsjedničkog ureda koju je započela njegova prethodnica, Kolinda Grabar-Kitarović.

"U situaciji lockdowna smo pričali da će naša stvarnost biti novo normalno, nitko nije niti slutio da će to podrazumijevati činjenicu da se najviši državni vrh sastaje u nekakvim ilegalnim podrumima, u kojima zakonodavna, izvršna i sudbena vlast dogovaraju što će opljačkati", kaže zastupnica. Pritom, napominje da se tamo nije konzumirala samo hrana i piće, već se "raščeretila Hrvatska".

"Očito će ta praksa nastavljati se događati i nadalje, po kojekakvim sličnim klubovima, a pitanje je i koliko tih klubovima danas ima", zaključuje Orešković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom