SPLIT

Oko dvije tisuće Splićana šetalo i trčalo za oboljele od raka

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Šetnjom i trčanjem u okviru humanitarne manifestacije "Race for the cure," oko dvije tisuće Splićana upozorilo je u subotu na onkološke bolesti i potrebu preventivnih pregleda kojima se mogu otkriti u ranom stadiju, kad je bolest izlječiva.  

Odjevni u majice s natpisima "Race  for the cure," sudionici su Rivom i Zapadnom obalom nosili transparente s porukama "Hrabrost," ,"Nada,"  "I meni je stalo," "Ljubav", "Vjera"....
Pri povratku na  Rivu, odakle je i krenula humanitarna šetnja/trčanje, u zrak su puštene bijele golubice koje simboliziraju borbu protiv raka.
Organizator manifestacije je Županijska liga protiv raka, čija dopredsjednica  Senka Mrduljaš Pezzi ističe kako se Split na ovaj način pridružuje svjetskim događajima za oboljele od raka dojke.
"Ovom šetnjom i trčanjem sudionici se prisjećaju i onih koji su izgubili bitku protiv raka dojke," kazala je Mrduljaš Pezzi, podsjetivši kako se Split nakon dvije pandemijske godine, po četvrti put pridružuje svjetskom pokretu "Race for the cure."

 Na skupu je pročitan poruka predsjednika  Županijske lige protiv raka Eduarda Vrdoljaka koji se zauzima da svaka žena oboljela od raka bude zbrinuta "fizički, psihički i ljudski."
Na razini Europe, ova se šetnja i trčanje, održavaju u 28 zemalja i 47 gradova, a u njima ove godine, prema prijavama, sudjeluje  108.000 građana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater