ZAGREB

Održan Dan inovacija, završna konferencija Škole budućnosti

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dan inovacija, završna konferencija ovogodišnjeg izdanja Škole budućnosti, okupio je u subotu predstavnike tehnološke zajednice i škola iz cijele Hrvatske, a učenici i učitelji u Infobipovom kampusu isprobali su tehnologiju i proizvode velikih tvrtki, fakulteta i startupova.

U najvećem inovacijskom centru Infobipa u svijetu, kampusu Alpha Centauri u Zagrebu, više od 600 posjetitelja, od čega 350 učenika i učitelja, na interaktivan i zabavan način susreli su se s budućnosti "isprobavanjem tehnologija i proizvoda" koje u Hrvatskoj razvijaju velike tvrtke, fakulteti i startupi poput CRTA, FER, Equinox, AVL Hrvatska, Orqa, Electrocoin, Gammachef, Mindsmiths, Miret i drugih.

Učenici su tako imali prilike vidjeti popularnog robota psa SPOT-a iz tvrtke Boston Dynamics, zatim formulu koju su kreirali studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje, okušali su se i u simulaciji vožnje automobila, isprobali s videoigre koje su kreirale domaće gaming tvrtke, upoznali se s vožnjom dronova, kao i i ekološkim tenisicama.

Organizatori Škole budućnosti, mosta između škola i tehnološke industrije, su Infobip, Stemi i A1 Hrvatska, uz podršku Microblinka, AVL-a, Croatia osiguranja, Boscha, Školske knjige, Spana, Atosa, Microsofta te grada Pule. Projekt je implementiran u gotovo 130 škola u Hrvatskoj.

Tijekom posljednja četiri mjeseca više od dvije tisuće učenika iz više od 70 gradova kroz praktičan rad približilo se svijetu umjetne inteligencije, a finalisti ovogodišnjeg izdanja projekta, odnosno timovi koji su u sklopu programa kreirali najbolje chatbotove predstavili su okupljenima svoje radove pomoću kojih su doprinijeli unapređenju lokalnih zajednica u Hrvatskoj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini